Paul Negruţ

teologienegrutpaul1.jpg

Pastorul Negruț și-a completat studiile de licență în Psihologie la Universitatea din București și studiile doctorale la Brunel University (Londra, 1994), cu teza The Development of the Concept of ‘Authority’ Within the Romanian Orthodox Church in the 20th Century.

După ce a lucrat câțiva ani ca doctor psiholog, din anul 1981 Paul Negruț și-a dedicat viața slujirii pastorale, predicării Evangheliei și conducerii academice. Pe lângă activitatea de predare, s-a evidențiat și prin publicarea unui număr mare de articole de specialitate și cărți (vezi Revelație, Scriptură, Comuniune: O Interogație asupra Autorității în Cunoașterea Teologică; Biserica, Statul și Autoritatea: O Interogație asupra modelului simfonic bizantin). Este implicat activ în susținerea de lucrări la conferințe academice în țară și în străinătate.

De-alungul anilor a slujit ca președinte al Uniunii Baptiste din România și al Alianței Evanghelice din România. Din anul 1981 slujește ca păstor al bisericii baptiste nr. 2, Oradea, actuala biserică Emanuel. Pe lângă slujirea pastorală, Paul Negruț și-a dedicat viața și lucrării de evanghelizare, atât în Oradea, cât și în bisericile din Romania și din străinătate. Este căsătorit cu Delia, tată a două fiice, Salomeea și Lois Paula, și bunic (Paul-Gabriel).

Actualmente este rectorul în oficiu al Universităţii Emanuel din Oradea.