Răspunsuri pentru fratele Marius Cruceru II

Pentru cei care ştiu derularea unor evenimente din cadrul comunităţii baptiste din România, unele trimiteri şi aluzii sînt foarte clare? Ca fost preşedinte al cultului care credeţi că vor fi problemele care ne aşteaptă ca Uniune baptistă în următoarea perioadă?

Pastorul este dator sa calauzeasca turma. Domnul Isus vorbind despre Sine ca fiind Pastorul cel Bun a afirmat; „Oile Mele cunosc glasul Meu.” Prin parafrazare si cu mentiunea ca toti pastorii suntem doar slujitori ai Marelui Pastor, se poate totusi afirma ca „oile cunosc glasul pastorului.”

In legatura cu provocarile contemporane, se poate afirma ca intreg Crestinismul, inclusiv cel Baptist, se confrunta cu criza postmodernismului care aduce cu sine:

a) Dispretul si repulsia fata de valorile spirituale din trecut,

b) Respingerea adevarului si valorilor morale absolute si inlocuirea lor cu valori relative.

c) Promovarea unor inovatii care afecteaza nu doar aspectul exterior al vietii religioase, ci insesi esenta si identitatea Bisericii.

d) Promovarea improvizatiei, a kitch-ului si a colajului in locul studiului sistematic si coerent al Bibliei.

e) Inlocuirea doctrinelor fundamentale ale crestinismului cu preferintele, sentimentele si instinctele.

f) Aparitia unor lideri dezechilibrati spiritual, care sunt urmati in mod irational si care duc bisericile in ratacire.

g) Golirea credintei de prezenta transformatoare si sfintitoare a Domnului Isus si a Duhului Sfant si umplerea spatiului liturgic cu manifestari lumesti si pagane.

h) Isus Hristos si Duhul Sfant ca Persoane ale Sfintei Treimi, descoperiti in revelatia Scripturii, sunt inlocuiti cu cristosi su duhuri dupa placul fiecaruia.

i) Cuvantul este inghitit de imagine si melodia este inghitita de ritm.

j) Toleranta fata de orice forma de pacat si pervesiune in numele dragostei, acceptarii si tolerantei.

k) Zel nestavilit de a demola toti stalpii credintei Biblice si inlocuirea lor cu forme mai vechi sau mai noi de paganism etc.

Cred ca in acest context Crestinismul Baptist din Romania trebuie sa se intoarca la Sfanta Scriptura in prezenta Mantuitorului si puterea Duhului. De asemenea, Biserica locala trebuie sa se intoarca spre fiecare credincios, fiecare familie si fiecare grup. Numai un crestinism puternic ancorat in Stanca Veacurilor, Hristosul Scripturilor, si nu intr-un cristos fals al ecranelor, al folclorului sau al triburilor poate birui atacul demonic al postmodernismului.

Care credeţi că este cea ma mare criză a baptiştilor din Lume?

Nu peste tot in lume si nu toti Baptistii sunt in aceeasi categorie. Exista zone ale globului unde credinta Bapstista este puternic ancorata in Scripturi, si pe baza Scripturii in Persoana si Lucrarea Domnului Isus si a Duhului Sfant. In aceste locuri, viata transformata a celor credinciosi este plina de putere si zonele respective experimenteaza adevarate treziri spirituale. Pe de alta parte, in alte zone ale globului, si in special in spatiul occidental, unele scoli teologice, unele biserici si unele organizatii nationale sau transnationale au imbratisat demult o teologie liberala care a dus la diluarea credintei si inlocuirea vietii sfinte cu un mod de viata secular.

Comentariile sunt închise.