Baptiştii despre avort

Credincioşii creştini baptişti din România şi, de altfel, din toate celelalte ţări ale lumii, îşi
fundamentează crezul şi practica religioasă pe învăţăturile Sfintei Scripturi. În conformitate cu
Scriptura, viaţa este un dar pe care-l primim de la Dumnezeu. Dumnezeu este autorul, Dumnezeu este izvorul vieţii şi, prin urmare, Dumnezeu este singurul care are ultima autoritate de a decide în problema vieţii şi a morţii. În societatea modernă omul doreşte să se substituie autorităţii lui Dumnezeu în privinţa vieţii şi a morţii.

Un caz specific ar fi cazul avortului. Din diverse motive – sarcini nedorite, activităţi sexuale ilicite, crize sau accidente, probleme de sănătate, perspectiva naşterii unui copil cu malformaţii – apar o multitudine de situaţii în care femeia sau fata care a rămas însărcinată, încearcă să scape de sarcină.

Această încercare, de fapt, este decizia de a curma viaţa cuiva. Noi credem, pe baza Scripturii, că viaţa începe în clipa în care s-a produs fecundarea. Din acel moment, embrionul este viaţă umană. Persoana adultă este doar rezultatul unei creşteri neîntrerupte al acelui embrion; prin urmare, în orice fază se întrerupe viaţa, fie în perioada intrauterină, fie după naştere, fie la vârsta adultă, întreruperea vieţii reprezintă omucidere. Din păcate, foarte mulţi oameni, în diverse societăţi, diverse culturi şi chiar diverse religii, găsesc justificări sub presiunea istoricului la ceea ce este o problemă ontologică.

Credincioşii baptişti din România propovăduiesc, pe de o parte, aspectul sacru al vieţii, dreptul suveran al lui Dumnezeu de a decide cine să rămână în viaţă, când şi cât să rămână în viaţă, suveranitatea absolută a Creatorului şi ascultarea tuturor oamenilor de Creator, pe de altă parte, credincioşii baptişti propovăduiesc iertarea în jertfa lui Cristos pentru toţi oamenii care s-au făcut vinovaţi de păcate, şi, în cazul nostru, de păcatul avortului. De-a lungul şi de-a latul pământului, credincioşii baptişti se implică în rezolvarea acestei probleme, oferind învăţătura Scripturii cât se poate de clar, pe înţelesul tuturor. Apoi se implică în a oferi sprijin moral şi material tuturor fetelor sau femeilor care au rămas însărcinate şi din diferite motive nu-şi doresc sarcina. Credincioşii care aparţin cultului baptist oferă sprijin femeilor abandonate de partener sau familie pentru a le ajuta să nu întrerupă sarcina, pentru ca micuţul care rezultă din acea naştere să găsească un adăpost, o familie, un loc unde să poată creşte şi ajunge o persoană echilibrată în  societate.

Şi, poate cel mai important lucru, dorim să propovăduim soluţia lui Dumnezeu şi pentru cei care au căzut în acest păcat, iertarea pentru toţi cei care regretă  pruncuciderea şi doresc să-şi schimbe viaţa.

Reclame

Comentariile sunt închise.